Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka jarzynowa w galarecie

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sałatka jarzynowa 50 dag
majonez mały słoik
marchewka 3 szt
zielona sałata 4 liście
Żelatyna wieprzowa Prymat
jajko ugotowane na twardo 6 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka jarzynowa w galarecie

Żelatynę rozpuścić w kilku łyżeczkach gorącej wody, oziębić i wlać do majonezu. Ugotowane jajka pokroić na ósemki, włożyć do gotowej sałatki jarzynowej i dokładnie wymieszać z galaretą majonezową. Ugotowaną marchewką pokrojoną w krążki wyłożyć do formy, wraz z porwanymi liśćmi sałaty na drobno. Na koniec sałatkę przełożyć do formy i wstawić do lodówki by stężała.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

smile 05.02.2012 15:30
dobre
wazka 27.12.2011 16:14
pycha
Magdalena1110 11.12.2011 12:51
super
Reda 11.12.2011 10:47
Super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak