Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rissotto z kolorowego ryzu z laską cynamonu

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż dziki 1/4 szkl
wino białe 4 łyżki
masło 1 łyżeczka
bulion 3 łyżki
laska cynamomu
sól
jabłko 1 szt
ogórek zielony 1 szt
papryka czerwona 1/4 szt
skórka z limonki
ryż 1 (ugotowany na sypko)
sok z limonki (do smaku)

Przepis i sposób przygotowania na: Rissotto z kolorowego ryzu z laską cynamonu

Ryż dziki i biały gotujemy według przepisu na opakowaniu .Na patelnie ciepło dajmey laskę cynamonu Nastepnie ryż dajemy go na patelnię i podlewamy winem redukujemy wino. Podlewamy bulionem .Dodajemy pokrojone jabłko ,pokrojonego w kostkę ogórka bez pestek i pokrojoną paprykę .Mieszamy dodajemy masło . Doprawiamy solą pieprzem sokiem z limonki i starta skórką z limonki .Podajemy na ciepło

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marcia7 16.06.2014 16:24
fajne danie
gosia561 17.11.2013 15:44
intrygujący dodatek cynamonu
suzana 10.12.2011 08:17
ciekawe smaki
iwa643 10.12.2011 07:13
posypujemy koperkiem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak