Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Carpaccio z buraków z kozim serem

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

buraki średniej wielkości 2 szt
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 szczypta
dressingu balsamicznego 2 łyzki
koziego sera 25 g
orzechów włoskich 5 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Carpaccio z buraków z kozim serem

Buraki gotujemy w całości. Po ostudzeniu obieramy ze skórki i kroimy na bardzo cienkie plasterki. Układamy na talerzyku i doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Polewamy dressingiem balsamicznym i całość zawijamy w folię spożywczą i wstawiamy na kilka godzin do lodówki. Bezpośrednio przed podaniem posypujemy pokruszonym serem i rozdrobnionymi kawałkami orzecha.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

polly66 23.08.2012 08:50
nie powstydziłaby się niejedna restauracja;)
treonina 10.12.2011 15:09
coraz lepsze te Wasze pomysły na dania!
treonina 10.12.2011 15:09
coraz lepsze te Wasze pomysły na dania!
Jolanta40 10.12.2011 14:08
dziękuję
suzana 10.12.2011 08:19
super pomysł
suzana 10.12.2011 08:19
super pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak