Sposób przygotowania

Kapustę poszatkowac. Włoszczyznę pokroic na paseczki. Ziemniaki obrac i pokroic w kostkę. Włoszczyznę i kapuste zalac ok 2l wody, dodac liśc laurowy i ziele angielskie oraz posolic. Gotowac około 20minut po czym dodac ziemniaki. Boczek pokroic i wytopic na patelni. Skwarki dodac do . Cebulę zeszklic na tłuszczu od boczku i także dodac do zupy. Gotowac aż ziemniaki będa miękkie. Doprawic pieprzem. Na tależu posypac koperkiem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Agnieszka172

    Musi być pyszny
  • 2
    original
    Opublikowano

    magical66

    nic dodać nic ująć :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !