Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik czeski

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 5 sztuka
mąka 2 szklanka
cukier 1,5 szklanka
mleko 1 szklanka
oliwa 0,5 szklanka
dżem śliwkowy 2 łyżki
proszek do pieczenia 2 łyżki
kakao 2 łyżki
ser biały 0,75 kg
masło 0,5 kostka
bakalie 1 opakowanie
budyń śmietankowy 1 łyżka
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik czeski

Ciasto: zmiksować 2 jajka, mleko i 0,5 szklanki cukru, stopniowo dodawać przesianą mąkę, proszek do pieczenia, sodę i kakao i oliwę. Ciasto wylać na blachę i łyżkami kłaść ser.
Ser: utrzeć 0,75 kg sera, masło (lub margaryna), 3 żółtka, 1 szklanka cukru; dodać bakalie i budyń śmietankowy. Piec w temp. ok. 200 stopni przez 1 godzinę. Można polać roztopiona czekoladą.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jolanta19 16.12.2011 19:24
super pomysł
Kamila/kami007 10.12.2011 12:25
mmmm
Katarzyna/kate1980 09.12.2011 23:00
ciekawe jak smakuje
aginaa 09.12.2011 22:30
fajna nazwa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak