Sposób przygotowania

Cebulę posiekać, zeszklić na patelni, ostudzić, wrzucić do miski. Ser zetrzeć na drobnych oczkach, szynkę pokroić w kostkę, dołożyć do cebuli, wymieszać. Wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i solą, zmieszać. W drugiej, mniejszej miseczce rozkłócić jajko z olejem i maślanką. Mokre składniki wlać do miski z suchymi, wymieszać łyżką tylko do połączenia składników (zbyt długie mieszanie sprawi, że muffinki będą twarde).

Formę do pieczenia muffinek wyłożyć papilotkami i łyżką nakładać porcje ciasta. Wierzch można posypać posiekanym szczypiorkiem. Blachę wstawić do piekarnika nagrzanego do 180C i piec 25-30 minut.
Po 5 minutach od wyjęcia formy z piekarnika muffinki wyjąć i zostawić do ostygnięcia na kratce.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    iziona

    Takie na słono też są pyszne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Kamila/kami007

    mmmm
  • 0
    original
    Opublikowano

    kasienka23

    ciekawa odmiana muffinek :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !