Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bezowiec

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 0,5 kg
jajko 6 sztuka
cukier 2,5 szklanka
proszek do pieczenia 3 łyżeczka
owoce
margaryna 1 kostka
kakao 3 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Bezowiec

Z mąki, 6 żółtek, 6 łyżek cukru, proszku do pieczenia i margaryny - zagniatamy ciasto. Garść ciasta wstawiamy do lodówki (pozostawic na kruszonkę). Pozostałw ciasto podzielic na 2 równe części. Białe ciasto wysypać na blachę, do drugiej połowy dodajemy kakao i wykładamy na białe ciasto. Nastepnie wykładamy owoce (według uznania - polecam truskawki, śliwki, ananasy i brzoskwinie). Ubitą wcześniej pianę (6 białek i pozostały cukier) wykładamy na owoce. Całość posypujemy kruszonką z pozostałego ciasta. Piec aż ciasto się zarumieni. Można posypać cukrem pudrem i cynamonem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasiaw 21.12.2011 10:03
muszę wypróbować
Katarzyna/kate1980 09.12.2011 22:59
super
aginaa 09.12.2011 22:30
uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak