Sposób przygotowania

Galaretki każdy kolor oddzielnie rozpuścić w 150 ml wody, wylać na talerze, wystudzić. Gdy będzie twarda pokroić w kostkę. Żelatynę zalać małą ilością zimnej wody, gdy napęcznieje podgrzać do momentu aż się rozpuści. Dojrzałe banany obrać ze skórki pokroić na kawałki i zmiksować z cukrem waniliowym dodając rozpuszczoną żelatynę. Śmietankę ubić z cukrem pudrem, dodać do masy bananowej, wsypać pokrojone galaretki i delikatnie wymieszać. Krem wyłożyć do pucharków i schłodzić w lodówce.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajny deser
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    irenka

    pyszności
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Super deser.
  • 2
    original
    Opublikowano

    m1monika

    ale pychotka :-)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !