Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż z papryką i wieprzowym mięsem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryż 30 dag
mięso wieprzowe z szynki 40 dag
papryka 2 szt
pomidory 2 szt
cebula 2 szt
kostki rosołowe 2 szt
mąka 2 łyżki
olej 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
szczypiorek usiekany 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż z papryką i wieprzowym mięsem

Ryż ugotować w wodzie z dodatkiem kostek rosołowych. Mięso umyć, osuszyć, pokroić w kostkę, oprószyć pieprzem i mąką, zrumienić na rozgrzanym oleju, pod koniec dodać posiekaną cebulę i zeszklić. Następnie posolić, skropić wodą i dusić pod przykryciem. Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne, pokroić w słupki. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki pokroić w kostkę. Pomidory i paprykę wrzucić do mięsa i dusić około 10 minut. Przyprawić do smaku. Ryż wyłożyć na talerze, położyć na nim mięso, posypać posiekanym szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 16.07.2013 12:10
Danie do syta.
wiola333 22.03.2013 09:47
bardzo smaczny przepis
Łukasz15 20.04.2012 18:38
pycha
Iwona51
Iwona51 12.12.2011 09:42
smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak