Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron ze szpinakiem i serem twarogowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

MAKARON GRUBY 25 dag
szpinak mrożony 20 dag
masło 1 łyżka
czosnek 1 ząbek
śmietana 3 łyżki
oliwa 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
twaróg 25 dag
ser żółty 5 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron ze szpinakiem i serem twarogowym

Szpinak podsmażyć na maśle, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Makaron ugotować na pół miękko w osolonej wodzie, odcedzić. Ser twarogowy wymieszać ze śmietaną i szpinakiem, przyprawić do smaku. Połowę makaronu włożyć do naczynia żaroodpornego, wyłożyć masę serową i przykryć pozostałym makaronem. Skropić oliwą, posypać żółtym serem. Zapiekać w piekarniku około 25 minut w temp 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 19.12.2013 16:50
smaczny makaron
olkaaa 11.03.2013 07:30
bardzo smaczne
IlonaAlbertos 12.10.2012 22:12
Wszystko to, co lubię.
Iwona51
Iwona51 10.12.2011 10:05
fajne i smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak