Sposób przygotowania

Szpinak podsmażyć na maśle, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Makaron ugotować na pół miękko w osolonej wodzie, odcedzić. Ser twarogowy wymieszać ze śmietaną i szpinakiem, przyprawić do smaku. Połowę makaronu włożyć do naczynia żaroodpornego, wyłożyć masę serową i przykryć pozostałym makaronem. Skropić oliwą, posypać żółtym serem. Zapiekać w piekarniku około 25 minut w temp 180 stopni.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajne i smaczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Wszystko to, co lubię.
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    bardzo smaczne
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    smaczny makaron

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !