Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Przecier śliwkowy w czerwonym winie

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śliwki suszone 50 dkg
cukier puder 50 g
laska wanili do smaku
krem z bitej śmietany
wino czerwone 2 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Przecier śliwkowy w czerwonym winie

Śliwki wypłukać i zalać gorącą wodą i pozostawić na 60 minut,w tej wodzie gotować je 20 minut,następnie odlać połowę powstałego soku,a do pozostałego dodać wanilię,cukier i wino,gotować około 60 minut na bardzo słabym ogniu,gdy śliwki będą miękkie,wyjąć i zemleć,masę połączyć z wywarem,pogotować jeszcze chwilę,aby odparowała woda,masa powinna być gęsta,podawać gorące z bitą śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kamyk 02.07.2012 22:06
ooo coś do wypróbowania

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak