Sposób przygotowania

Obrane i pokrojone w kostkę buraki zalewamy wodą dodajemy włoszczyznę i przyprawy gotujemy około 30 min i odstawiamy do wychłodzenia, letni wywar przecedzamy, do czystego wywaru dodajemy kwas buraczany przyprawiamy solą, pieprzem, cukrem i sokiem z cytryny, odstawiamy by smaki się połączyły przed podaniem podgrzewamy ale nie gotujemy podajemy z grzankami

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    pyszny barszczyk
  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Teresko kochana , z nieba mi spadłaś .....barszczyk mam pyszny ale uszek ani pasztecików już niet! idę więc grzaneczki robić i to natychmiast!
  • 2
    original
    Opublikowano

    teresa18

    miło mi się zrobiło że moglam Cię poratować w biedzie
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    owca441

    barszczyk super, dodatek oryginalny
  • 2
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    o fajny pomysł z grzankami nie robiłam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    pyszny barszczyk, a z tymi grzaneczkami to rewelacyjny pomysł
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ania67

    z grzankami nie próbowałam jeszcze
  • 0
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    z grzankami jeszcze nie próbowałam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Pyszny barszcz
  • 2
    original
    Opublikowano

    bursztynek

    hmm... z grzankami nie próbowałam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !