Sposób przygotowania

W jednej misce mieszam suche składniki: mąkę, proszek do pieczenia i cukier, a w drugiej mokre, czyli jajka, olej i mleko. Łączę suche składniki z mokrymi razem za pomocą rózgi lub zwykłego widelca. Połowę ciasta odlewam i mieszam z kakao i posiekaną czekoladą.

Wlewam jasne ciasto do papilotek umieszczonych w metalowej formie do pieczenia muffin po ok. jednej łyżce na sztukę. Następnie uzupełniam formy ciemnym ciastem do ok. 3/4 wysokości papieru. Piekę w narzanym do 175 st.C piekarniku.

Po wystudzeniu można posypać cukrem pudrem lub polać dowolną polewą.

Komentarze

  • 0
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    ładnie wyglądają
  • 0
    original
    Opublikowano

    Andysz

    podoba mi się:))
  • 0
    img_4054
    Opublikowano

    mela25

    pyszne !
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kas2

    piękne Ci wyszły
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Megi

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !