Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Diabelski kurczak

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kurczak 1,2 kg
masło
oliwa
rozmaryn kilka listków
szałwia kilka listków
sól do smaku
pieprz do smaku
papryka do smaku
ocet winny 2 łyżki
bekon 85 krojony

Przepis i sposób przygotowania na: Diabelski kurczak

Kurczaka pokroić na części,usmażyć bekon w maśle z olejem,przełożyć do garnka,dodać listki rozmarynu i szałwii,pieprz,sól i paprykę,następnie położyć na bekonie kurczaka dusić około 40 minut pod przykryciem,dodać ocet winny,podgrzewać jeszcze 5 minut i podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kamyk 24.01.2012 10:05
diabelsko dobry
Magdalena80 19.12.2011 23:15
jaka nazwa
ronald88 10.12.2011 09:30
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak