Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gotowane filety z okoni

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filety z okoni 6 szt
masło 50 g
mąka 30 g
sól do smaku
pieprz do smaku
pomidory 3 szt
wino białe wytrawne 1 szkl
grzyby 3 drobno pokrojone

Przepis i sposób przygotowania na: Gotowane filety z okoni

Filety z okoni oprószyć mąką i usmażyć z obydwu stron na maśle,z mąki i masła zrobić zasmażkę,dodać sól,pieprz,rozprowadzić winem,dodać obrane i pokrojone pomidory oraz posiekane,usmażone grzyby,wymieszać i gotować 5 minut na małym ogniu,sosem polać ryby.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina47 02.01.2012 09:47
ciekawe
Magdalena1110 09.12.2011 19:17
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak