Sposób przygotowania

Do wody dodajemy ocet i przyprawy,pokrojoną na plasterki cebulę, gotujemy i studzimy. Ogórki w całości i pokrojoną paprykę układamy w wyparzonych słoikach, zalewamy zalewą prawie do pełna ( centymetr od góry), zakręcamy i wkładamy do garnka z zabezpieczonym grubym papierem lub ściereczką dnem, zalewamy wodą do 3/4 wysokości słoików. Gotujemy około 20 minut od zagotowania, na średnim ogniu.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    dorota20w

    musze spróbować
  • 2
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    ciekawe czy jakby dorzucić papryczkę chili to by ogórki były pikantniejsze czy ostry smak "rozszedłby się"
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha ogóreczki
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    świetny pomysł,warto tak zrobić.
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    tak nie robiłam ale zapowiadają się smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    oj,lubię takie ,mniam
  • 2
    original
    Opublikowano

    alaaa

    fajne połączenie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !