Sposób przygotowania

Masło posiekać z mąką, oprószyć solą i zagnieść ciasto dodając 2 łyżki zimnej wody. Ciastem wylepić boki i dno okrągłej formy. Wstawić na godzinę do lodówki. Przygotować nadzienie. Mieszankę chińską blanszować na sicie, osączyć. Jajka roztrzepać ze śmietaną, wymieszać z serem, solą i pieprzem. Pierś indyka pokroić na cienkie paski. Szczypiorek opłukać, posiekać. Warzywa i indyka rozłożyć na cieście, polać sosem serowym. Piec 40 min w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    pierniczkowo

    chętnie bym spróbowała
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    fajna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Renata22

    bardzo lubie wytrawne tarty, pycha!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !