Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tarta z indykiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Ciasto:
masło 120 g
mąka 1,5 szkl
Nadzienie:
mrożonka chińska 1 op
pierś z indyka 150 g
śmietana 0,5 szkl
jajko 4 szt
szczypiorek 1/2 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
ser żółty 100 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Tarta z indykiem

Masło posiekać z mąką, oprószyć solą i zagnieść ciasto dodając 2 łyżki zimnej wody. Ciastem wylepić boki i dno okrągłej formy. Wstawić na godzinę do lodówki. Przygotować nadzienie. Mieszankę chińską blanszować na sicie, osączyć. Jajka roztrzepać ze śmietaną, wymieszać z serem, solą i pieprzem. Pierś indyka pokroić na cienkie paski. Szczypiorek opłukać, posiekać. Warzywa i indyka rozłożyć na cieście, polać sosem serowym. Piec 40 min w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renata22 27.09.2012 09:49
bardzo lubie wytrawne tarty, pycha!
Motorek 15.08.2012 17:29
fajna
pierniczkowo 12.05.2012 11:58
chętnie bym spróbowała
Krystyna32 14.12.2011 20:59
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak