Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mięsny tort naleśnikowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

naleśniki 10 sztuk
Farsz:
mięso mielone 1/2 kg
boczek 20 dag
cebula 2 sztuki
czosnek 3 ząbki
olej
marchew 1 sztuka
seler naciowy 1 łodyga
przecier pomidorowy 1 łyżka
śmietana 150 ml
ser żółty 20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Mięsny tort naleśnikowy

Mięso podsmażamy, dodajemy zmielony boczek, posiekane warzywa i dusimy całość. Gdy warzywa będą miękkie dodajemy przecier pomidory, śmietanę, doprawiamy i dusimy pod przykryciem około 10 minut. Farszem smarujemy naleśniki, kładziemy jeden na drugim. Wierzyc posypujemy startym na tarce serem żółtym. Zapiekamy 15 minut w 180 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa95 11.12.2011 20:14
ciekawe!
gottrina 09.12.2011 16:06
ale super tort

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak