Sposób przygotowania

Część mąki rozczynić z drożdżami na mleku i pozostawić ciasto w ciepłym miejscu, aby wyrosło. Dodać rozmieszane jaja, łyżkę tłuszczu, trochę cukru, posolić, wsypać resztę mąki i dokładnie wyrobić; ciasto to powinno być znacznie gęstsze od naleśnikowego. Gdy ciasto wyrośnie smażyć bliny na rozgrzanym tłuszczu. Podawać ze śmietaną, posypane siekanymi jajami.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    jaki tłuszcz do ciasta a jaki do smażenia?
  • 2
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    czy tak ciężko odpowiedzieć na zadane pytanie? a może nie znasz odpowiedzi?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !