Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jaja w sosie chrzanowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ocet troche
chrzan starty 4 dag
jaja 5 szt
sól do smaku
śmietana 20 dag
cukier szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: jaja w sosie chrzanowym

Ugotować jaja na twardo. Sporządzić gęsty sos: do śmietany dodać utarty chrzan, sól, ocet i cukier do smaku (sos ma być słodkawo-kwaśny i ostry). Jaja ułożyć na małym, prostokątnym półmisku, kładąc jedno obok drugiego leżąco lub stojąco, ostrym zakończeniem ku górze (aby jaja pewnie stały, ściąć nieco białka z tępego końca jaja). Jaja oblać sosem, przybrać barwnymi dodatkami sezonowymi i posypać drobno krajaną zieleniną

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna Jussstiii 15.12.2011 09:37
nie próbowałam takich

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak