Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

baranina z fasola

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

sól do smaku
pieprz do smaku
czosnek 2 zabki
kminek 1 łyżka
tłuszcz 20 dag
fasola 1 szkl
serwatka 1 l
baranina 60 dag

Przepis i sposób przygotowania na: baranina z fasola

Baraninę namoczyć w zsiadłym mleku na 2-3 godziny. Po wyjęciu natrzeć mięso roztartym z solą czosnkiem i pokroić na niewielkie kawałki. Ułożyć w szybkowarze mięso, na nim namoczoną fasolę, posypać kminkiem, solą i pieprzem, włożyć tłuszcz. Zalać wszystko wodą z moczenia fasoli, a jeśli jej za mało do przykrycia zawartości, dolać świeżej. Zamknąć szybkowar i ogrzewać 45 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak