Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Indyk pieczony

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udziec z indyka 1 kg
cebula biała 1 sztuka
czosnek 5 ząbków
koperek świeży 4 gałązki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: Indyk pieczony

Mięso włożyć do brytfanny, posypać solą i pieprzem. Cebulę pokroić w ćwiartki, czosnek rozgnieść, wrzucić do mięsa, koperek położyć na wierzchu. Mięso obtoczyć we wszystkich dodatkach. Włożyć do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika. Piec godzinę bez przykrycia, następnie zmniejszyć temperaturę do 150 stopni, przykryć folią (ale nie szczelnie, folię położyć lekko na wierzchu) i piec jeszcze godzinę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna Jussstiii 10.10.2011 12:42
smaczne
Jastinka 04.04.2011 21:43
niezły
tomcio 16.08.2010 20:32
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak