Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Golonka z indyka w kapuście

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

golonki indycze 2 szt
kapusta kiszona 1 kg
parówki 2 szt
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
ziele angielskie 4 szt
smalec 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Golonka z indyka w kapuście

Kroki postępowania

1
Golonki myjemy zalewamy wodą, dodajemy liść laurowy, ziele angielskie, sól i pieprz. Całość gotujemy do miękkości.
Krok 1 - Golonka z indyka w kapuście foto
2
W osobnym garnku gotujemy kapustę kiszoną do miękkości, następnie parówki kroimy w drobną kostkę i podsmażamy. Dodajemy wraz ze smalcem do ugotowanej kapusty.
Krok 2 - Golonka z indyka w kapuście foto
3
Ugotowane golonki przekładamy do kapusty i dusimy kilka minut aby golonki przeszły zapachem kapusty. Podajemy gorące
Krok 3 - Golonka z indyka w kapuście foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak