Sposób przygotowania

Makaron gotujemy według uznania ( trzeba wziąć pod uwagę, iż w piekarniku może stać się bardziej miękki). Parówki i kiełbasę należy pokroić w plasterki i podsmażyć na patelni (do zarumienienia). Cebulę kroimy w piórka, zaś pieczarki w plasterki i podsmażamy (cebulę należy zeszklić, zaś pieczarki powinny puścić wodę). Wszystkie składniki przekładamy do naczynia żaroodpornego, dodajemy kukurydzę, pomidory i sos. Całość posypujemy żółtym serem i wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na około 30 minut. Żółty ser można także wmieszać w resztę składników, wtedy zapiekanka będzie bardziej ciągnąca :)

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !