Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie w pomidorowej pierzynce

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

koncentrat pomidorowy 1 mały słoik
keczup pikantny 5 łyżek
cebula 5 szt
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
matijasy 5 płatów

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie w pomidorowej pierzynce

Kroki postępowania

1
Śledzie moczymy w wodzie, najlepiej przez całą noc. Następnie kroimy je większą kostkę.
Krok 1 - Śledzie w pomidorowej pierzynce foto
2
Cebulę obieramy, kroimy w kostkę. Następnie cebulę podsmażamy chwilę na rozgrzanym oleju na patelni do momentu, aż się ładnie zrumieni. Następnie dodajemy koncentrat oraz keczup, dokładnie mieszamy, aby składniki się połączyły, chwilę smażymy całość na wolnym ogniu. Można doprawić solą i pieprzem do smaku.
Krok 2 - Śledzie w pomidorowej pierzynce foto
3
Następnie na talerzu w kształcie ryby lub półmisku układamy warstwę śledzi, następnie warstwę sosu pomidorowego. Czynność powtarzamy, aż do skończenia się składników. Śledzie najlepiej jest robić dzień wcześniej, aby się dobrze schłodziły w lodówce.
Krok 3 - Śledzie w pomidorowej pierzynce foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona56 26.04.2012 08:32
super pyszne
IlonaAlbertos 11.02.2012 23:10
Mój mąż uwielbia takie śledziki.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak