Sposób przygotowania

Boczek i kiełbasę posiekać w drobna kostkę. Smażyć na rozgrzanym oleju razem z cebula. Pół kilograma ziemniaków zmielić dodać do nich wcześniej podsmażone składniki i ponadto 2 jajka, natkę pietruszki sól i pieprz do smaku. Wszystko dokładnie wymieszać i zrobić z tego papkę. Do ugotowanego gorącego buliony wkładać uformowane kluseczki i gotować do miękkości. W garnku udusić kapustę kiszoną i wyłożyć na talerze. Kluseczki układać na kapuście.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    wojtek10_89

    wydaje się proste, postaram sie zrobić;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    iwona332

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !