Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cytrynowe udka

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka z kurczaka 1,5 kg
cytryna 3 szt
cebula 1 szt
bulion drobiowy 200 ml
białe wino 100-150 ml
cukier 1 łyżka
sól do smaku
olej do smażenia
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Cytrynowe udka

Umyte i osuszone udka smażymy na złoty kolor i wyjmujemy na talerz. Na tłuszczu smażymy cebulę pokrojoną w piórka , następnie przekładamy ją do rondla , wkładamy udka, cytrynę pokrojoną na ćwiartki i zalewamy winem i dusimy 5 minut. Po 5 minutach zalewamy wszystko bulionem, wrzucamy liść i doprawiamy cukrem i solą do smaku. Dusimy na małym ogniu 45 minut. SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 02.02.2014 12:46
bardzo dobre
MagdaXXX 14.05.2013 18:13
rewelacyjne połączenie
Kas2 20.09.2012 21:43
z pewnością znakomite
babcia
babcia 20.06.2012 08:59
o cytrynowych jeszcze nie słyszałam
Aneta41 29.05.2012 20:38
no, no takich jeszcze nie jadłam:)
kamyk 13.05.2012 12:06
muszą być super
pacpaw 06.05.2012 19:28
bardzo pomysłowe połączenie składników
kate.500 16.04.2012 14:31
super pyszne
Anna152 13.04.2012 07:12
super
Seba 27.03.2012 09:37
extra
RenataZ-et 16.03.2012 21:59
super
Wacław 14.03.2012 12:51
na pewno smaczne
Dorota59 05.03.2012 10:31
wyśmienite
Motorek 27.02.2012 10:00
smaczne
Ada-Gaba 19.02.2012 19:23
pycha
zuzanna_z 08.02.2012 14:57
extra
olkaaa 14.01.2012 15:28
chętnie spróbuję

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak