Sposób przygotowania

Umyte i osuszone udka smażymy na złoty kolor i wyjmujemy na talerz. Na tłuszczu smażymy cebulę pokrojoną w piórka , następnie przekładamy ją do rondla , wkładamy udka, cytrynę pokrojoną na ćwiartki i zalewamy winem i dusimy 5 minut. Po 5 minutach zalewamy wszystko bulionem, wrzucamy liść i doprawiamy cukrem i solą do smaku. Dusimy na małym ogniu 45 minut. SMACZNEGO!

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    chętnie spróbuję
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    zuzanna_z

    extra
  • 2
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    wyśmienite
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    na pewno smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    extra
  • 0
    original
    Opublikowano

    Anna152

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    kate.500

    super pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    bardzo pomysłowe połączenie składników
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kamyk

    muszą być super
  • 1
    15
    Opublikowano

    Aneta41

    no, no takich jeszcze nie jadłam:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    o cytrynowych jeszcze nie słyszałam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Kas2

    z pewnością znakomite
  • 0
    original
    Opublikowano

    MagdaXXX

    rewelacyjne połączenie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    bardzo dobre

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !