Sposób przygotowania

Buraki obrać ze skórki, pokroić w talarki i umieścić w szklanym słoju razem ze skórką razowego chleba pieczonego na zakwasie. Zalać letnią wodą. Odstawić na 3-5 dni. Ugotować razem z ulubionymi przyprawami.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    jozefinach

    Pychota:)))
  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorian

    ekstra
  • 1
    original
    Opublikowano

    Anna152

    super
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    znów robię na Święta i tym razem dodałam kilka ząbków czosnku do zakwaszenia
  • 1
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    zupa z takim zakwasem najlepsza
  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    pycha
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    taki jest pyszny, aromatyczny
  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Barszcz na domowym zakwasie jest bardzo zdrowy i jednocześnie bardzo smaczny.
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    jest świetny!
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    barszcz zrobiony na takim zakwasie musi być świetny
  • 2
    original
    Opublikowano

    aisza1

    barszcz zrobiony na takim zakwasie musi być smakowity
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Przepyszny domowy barszczyk
  • 2
    original
    Opublikowano

    ONY_za_kare

    lubię takie!
  • 1
    papryka
    Opublikowano

    adelajda

    robię podobny zakwas
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    przydatny przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !