Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajeczne śniadanko

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 3 szt
szczypior 1/2 pęczka
wędzony boczek 50 g
sól,pieprz,papryka ostra do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Jajeczne śniadanko

Jajka rozbić na rozgrzany tłuszcz, posypać pokrojonym szczypiorkiem, boczkiem i posypać przyprawami.
Smażyć na niewielkim ogniu aż białko się zetnie a spód jajek będzie chrupiący.
Podawać z pieczywem posmarowanym masłem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna133 18.05.2012 19:51
jajka królują
ZEWA 29.07.2011 23:31
fajne, ja lubię takie chrupiące pod spodem jajka.
Bart 29.07.2011 21:53
ale fajne
SmacznaPyza 28.01.2011 10:39
jajka to ja zawsze :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak