Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałaty z pieczonymi brzoskwiniami

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mieszanka sałat 100 g
brzoskwinie 4
winiak 2 łyżki
oliwa 5 łyżek
kozi ser 4 małe
orzechy laskowe 1 łyżka
ocet jabłkowy 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Sałaty z pieczonymi brzoskwiniami

Sałaty musimy najpierw umyć i osuszyć , brzoskwinie przekroić na pół wyjąć pestki a miąższ pokroić w plasterki , owoce układamy na blaszce wyłożonej folią aluminiową , skropić winiakiem i 2 łyżkami oliwy pieczemy 5 minut w 180 st a pod koniec pieczenia na 2 minuty przed wyjęciem brzoskwiń włóż do piekarnika krążki sera . Wyjmij ser , gdy tylko zauważysz że zacznie się topić . Orzechy posiekane wymieszaj z pozostałą oliwą i octem . Sałatę i brzoskwinie ułóż na talerzach , na środku połóż ser i polej orzechowym sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 08.03.2014 09:19
a to ciekawy sposób na sałatkę :)
babcia
babcia 20.02.2012 14:43
bardzo fajne
Kate131 03.01.2012 07:55
ciekawe
aginaa 10.12.2011 18:56
smaczne
FAFIK 10.12.2011 03:12
to musi byc smaczne
Kamila/kami007 09.12.2011 19:13
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak