Sposób przygotowania

Fileta dzielimy na pół i marynujemy w przygotowanej marynacie. Marynata to sok w połówki cytryny, sól do smaku, chili pieprz cayenne- w zależności jak ostre lubimy, tymianek, 2 łyżki oliwy- składniki mieszamy i nacieramy nimi filet. Pozostawiamy na chwilę, następnie nożem z okrągłym czubkiem robimy otwór w środku każdej z połówki fileta i wciskamy w niego suszone pomidory z kaparami. Tak przygotowaną pierś kładziemy na naczynie do gotowania na parze na 5 minut, po 5 minutach fileta wkładamy w sreberko i ponownie zostawiamy w naczyniu do gotowania na parze na 35 minut. Jak mięsko już jest miękkie, wyciągamy je z foli i zostawiamy do przestygnięcia. Nie kroimy od razu, ponieważ starci swoje soki. tak powstała pieczeń wykorzystuję zamiast wędliny na kanapki z zieloną sałatą. Smacznego.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !