Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta z fasolą i wędzonymi żeberkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasola biała 1 szkl
żeberka wędzone 1/2 kg
kapusta kiszona 1/2 kg
ziemniaki 3 szt
czosnek 2 ząbki
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
pomidory 2 szt
angielskie ziele 3-4 ziarna
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta z fasolą i wędzonymi żeberkami

Fasolkę zamoczyć poprzedniego dnia. Następnie odlać wodę w której się moczyła, wlać świeżą i ugotować na pół miękko. Kapustę włożyć do drugiego garnka, zalać wodą, włożyć umyte żeberka i ugotować. Gdy fasola będzie na wpół miękka wsypać fasolę razem z wywarem do kapusty. Dodać liście laurowe, angielskie ziele, pokrojone ziemniaki, czosnek, obrane ze skórki i pokrojone pomidory, odrobinę soli i pieprzu. Mięso wyjąć, pokroić na kawałki i dodać do ugotowanej zupy, przyprawić do smaku, wymieszać. Podawać z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

WzdętyWalenty 13.03.2024 19:03
Bąki muszą być zabójcze po czymś takim x)
IlonaAlbertos 25.10.2013 17:52
Lubię taką kapustkę.
mirosława4 25.06.2013 21:07
z grochem już jadłam ale z fasolą nie,trzeba wypróbować :)
Motorek 27.07.2012 08:35
bardzo fajna taka kapusta

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak