Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Knedle z sera twarogowego z cynamonem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 2 szt
mleko 1/2 szkl
kasza manna 15 dag
cukier waniliowy 2 łyżeczki
sól do smaku
masło 3-4 łyżki
cukier 1 łyżka
Cynamon mielony Prymat 1 łyżeczka
twaróg 25 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Knedle z sera twarogowego z cynamonem

Ser twarogowy przemielić w maszynce. Kaszę mannę zalać mlekiem, gdy napęcznieje dodać żółtka, przemielony ser, odrobinę soli, cukier waniliowy i dokładnie utrzeć. Następnie dodać sztywno ubitą pianę z białek i delikatnie wymieszać. Z ciasta rękami formować okrągłe knedle, wrzucać do wrzącej osolonej wody i gotować przez 5 minut od chwili wypłynięcia na wierzch. Łyżką cedzakową wyjąć na talerze, polać stopionym masłem, posypać cynamonem i cukrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 14.03.2013 07:33
bardzo fajne
Natalia/tubisiek 14.11.2012 20:01
wspaniałe!!
IlonaAlbertos 23.07.2012 22:39
Zapowiadają się wspaniale.
Kamila/kami007 09.12.2011 19:13
mmmm

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak