Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaki nadziewane kapustą z grzybami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
kapusta kiszona 30-40 dag
boczek wędzony 15 dag
grzyby suszone 2-3 szt
cebula 1 szt
masło 2 łyżki
mleko 3 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
ser żółty 10 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaki nadziewane kapustą z grzybami

Ziemniaki dokładnie umyć, ugotować w mundurkach na pół miękko w osolonej wodzie, odcedzić, ostudzić. Boczek pokroić w kostkę i podsmażyć razem z cebulą. Grzyby zamoczyć na 1 godzinę, następnie ugotować, wyjąć z wywaru i pokroić. Kapustę drobno posiekać, włożyć do garnka, wlać wywar z grzybów, dodać podsmażony boczek z cebulą, pokrojone grzyby i dusić pod przykryciem około 20 minut. Przyprawić do smaku. Z ziemniaków odkroić wierzchołki, wydrążyć środki, napełnić farszem, posypać żółtym serem. Ułożyć w brytfannie, zalać mlekiem z roztopionym masłem i zapiec w temp 160 stopni około 10 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 07.12.2013 19:16
Zapowiada się fajnie.
olkaaa 25.09.2012 19:27
chętnie spróbuję
olkaaa 25.09.2012 19:27
chętnie spróbuję

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak