Sposób przygotowania

Piersi przekroić w poprzek na dwa płaty, włożyć do miski, zalać oliwą, dodać ok. 2 łyżki octu. Cebulę pokroić w plastry, pomidory przekroić na pół, czosnek rozdusić, koperek i natkę porwać. Wszystkie składniki wrzucić do kurczaka, dobrze wymieszać i marynować kilka godzin. Przypraw i zieleniny dodać według uznania. Na rogrzaną patelnię kłaść mięso (nie polewać już oliwą, wystarczy ta z marynowania) wraz z pomidorami. Smażyć kilka minut, do zrumienienia. Podawać z makaronem tagliatelle i sałatką caprese.

Komentarze

  • 5
    no-image
    Opublikowano

    tomcio

    nic dodać nic ująć

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !