Sposób przygotowania

Filety umyć, osuszyć w papierowym ręczniku, skropić sokiem z cytryny, pokroić na kawałki o dł 10 cm, szer 3 cm. Oprószyć solą i pieprzem, odłożyć w chłodne miejsce na pół godziny. Por podzielić na pojedyncze liście, cebulę na krążki, wrzucić do wrzącej wody na 10 sekund, wyjąć, Na każdy kawałek ryby ułożyć po kilka krążków cebuli i małą gałązkę koperku, zwinąć jak roladkę, owinąć liściem pora, spiąć wykałaczką. Ułożyć pionowo w brytfannie, skropić oliwą, przykryć folią aluminiową. Włożyć do piekarnika, piec około 20-30 minut w temp 190 stopni. Podawać z ryżem i gotowanymi warzywami.

Komentarze

Nikt jeszcze nie skomentował. Bądź pierwszy !

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !