Sposób przygotowania

Galaretki rozpuszczamy (każdą osobno) w jednej szklance wrzącej wody. Pozostawiamy do wystygnięcia.
Cukier mieszamy z migdałami, odstawiamy na godzinę. po godzinie przesiewamy przez sito. Żelatynę namaczamy w zimnej wodzie. Mleko podgrzewamy , łączymy z rozpuszczoną żelatyną, dodajemy wiśniówkę i odstawiamy do ostygnięcia. Śmietanę ubijamy i łączymy z masą. Całość dzielimy na trzy części. do dwóch dodajemy po pół szklanki galaretki. W formie układamy biszkopty, wlewamy jedną różową część i wstawiamy do lodówki na 0,5-1 godz. Następnie wlewamy masę jasną , po zastygnięciu znowu różową i po zastygnięciu na wierzch wlewamy drugą galaretkę. Można dodać wiśnie np. z kompotu. SMACZNEGO!

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Monika111

    pyszne i ładnie wyglada :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    dobre ciasto
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    aguus

    Pychota!
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Marcin Vw1

    super wygląda
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Marcin Vw1

    super wygląda
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    kuszące bardzo!!:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Elżbieta17

    pysznie wygląda:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    palce lizać
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli82

    fajne
  • 0
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    oj kusi kusi
  • 0
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    świetne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Natalia40

    wow
  • 0
    original
    Opublikowano

    bercik1

    Apetyczne, niesamowicie ładnie wygląda.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    wyśmienite

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !