Sposób przygotowania

Margarynę, mleko, cukier i kakao włożyć do garnka i podgrzewać tak by nie zagotować, aż powstanie gęsta, jednolita masa. Około pół szklanki odlać na polewę, a do reszty dodać mąkę z proszkiem do pieczenia i żółtka. Dokładnie wymieszać. Białka ubić na sztywno i delikatnie wmieszać do masy. Wylać do formy (średnica 26 cm) i piec ok 45 min w temp. 180 stopni lub do suchego patyczka. Po upieczeniu przestudzić i przekroic na pół. Galaretke rozpuścić w szklance wrzącej wody, odstawić do stężenia. Gdy zacznie tężeć połączyć galaretke z serkami. Tężejącą masą przełożyć ciasto.Polac pozostawiona polewą. Wstawić do lodówki do całkowitego stężenia.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    pioge7

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    owocówka

    musi być pyszny
  • 1
    original
    Opublikowano

    Monika111

    pyszności :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    dobre ciasto- coś bardzo jasny ten murzynek
  • 2
    original
    Opublikowano

    Betka

    pycha;)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Juleczka20

    pyszne ciasto
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    Robiłam juz takiego murzynka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !