Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba pod pierzynką

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ogórek konserwowy 300 g
cebula 2 szt
sól 2 szczypty
pieprz 2 szczypty
oliwa 5 łyżek
papryka 200 g
ryba 1 (mrożona, w panierce)

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba pod pierzynką

Blachę wyłożyć papierem do pieczenia.
Ułożyć na niej zamrożone kawałki ryby.
Wstawić do piekarnika, nastawić go na 150 stopni z termoobiegiem.
Zegar piekarnika ustawić na 45 minut i włączyć.
Gdy ryba się piecze przygotować pozostałe składniki.
Paprykę i cebulę obrać i pokroić w kostkę, ogórki również pokroić w kostkę.
Wrzucić do miski, dodać sól i pieprz i oliwę i wymieszać.
Upieczoną rybę ostudzić.
Przygotować naczynie z pokrywką.
Na dnie naczynia położyć warstwę przygotowanych warzyw, na nie upieczone ryby, następnie warstwę warzyw, znowu rybę i tak na przemian.
Na wierzchu powinna znajdować się warstwa warzyw.
Przykryć pokrywką i wstawić do lodówki na kilka godzin.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ZEWA 01.11.2010 22:26
Bardzo smakuje ta rybka mojej rodzince.
wedith1 01.11.2010 09:54
Świetna rybka! Pierzynka pomysłowa:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak