Sposób przygotowania

Wątróbkę umyć. oczyścić z błon, pokroić w drobną kostkę. Do miski wlać żółtka, 2 szkl zimnej wody, dodać szczyptę soli, pieprzu, przyprawę kucharek, obie mąki i dokładnie wymieszać. Następnie dodać pokrojoną wątróbkę, pietruszkę, majeranek, posiekaną cebulę, sztywno ubitą pianę z białek i delikatnie przemieszać. Łyżką nakładać porcje ciasta na mocno rozgrzany olej. Smażyć z obu stron na rumiano.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    muszę spróbować
  • 2
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    świetny pomysł
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    dla mnie coś nowego, super pomysł :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !