Sposób przygotowania

Włoszczyznę myjemy, obieramy, ścieramy na tarce o grubych oczkach, pora kroimy. Włoszczyzne gotujemy wraz z kostkami bulionowymi(ok 1-1,5 l wody w garnku) do momentu zagotowania. Paprykę kroimy w kostki, smażymy na maśle, na małym ogniu ok 5 min. Następnie wlewamy ją wraz z masłem do garnka gotujemy ok 10 min. Zostawiamy do przestygnięcia. Gdy wystygnie miksujemy wywar. Następnie zagęszczamy śmietaną rozrobiną z mąka. Zagotowujemy zupę ponownie. Podajemy z kulkami ptysiowymi, nasypanymi na wierzch zupy.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    artur7

    wspaniały
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    artur7

    wspaniały

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !