Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Francuskie ślimaczki z serem

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 2 płaty
koncentrat pomidorowy 3 łyżeczki
cukier 1 łyżeczka
czosnek 1 duży ząbek
sól
pieprz
ser żółty 3 duże plastry
masło do formy
bazylia 1 duża garść

Przepis i sposób przygotowania na: Francuskie ślimaczki z serem

Kroki postępowania

1
Liście bazylii dokładnie płuczemy i drobno siekamy. Dodajemy do koncentratu pomidorowego wraz z cukrem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Ciasto rozwałkowujemy i smarujemy przygotowaną pastą.
Krok 1 - Francuskie ślimaczki z serem foto
2
Ser kroimy w drobne paseczki, posypujemy posmarowane pomidorową pastą kawałki ciasta.
Krok 2 - Francuskie ślimaczki z serem foto
3
Zwijamy ruloniki, tniemy na około 1 cm kawałki. Brytfannę smarujemy masłem i układamy na niej ślimaczki z ciasta francuskiego.
Krok 3 - Francuskie ślimaczki z serem foto
4
Pieczemy około 15 minut w tamperaturze 170 stopni.
Krok 4 - Francuskie ślimaczki z serem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

alaaa 21.12.2011 19:39
ekstra pomysł
pacpaw 09.12.2011 21:31
nic dodać nic ująć tylko zjeść :o)
Lotar 09.12.2011 20:04
super !
Misiek1 09.12.2011 13:01
Narobiłaś mi apetytu:)
stokrotka 09.12.2011 12:59
super
Beatris 09.12.2011 12:13
Zapowiadają się bardzo smakowicie.
Magdalena67 08.12.2011 23:02
Robiłam ostatnio, ale na słodko. Ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak