Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sorbet banan- truskawka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

sok truskawkowy 0,2 l
TRUSKAWKI MROŻONE ok 5 szt
lód 5 kostek
sok bananowy 0,2 l

Przepis i sposób przygotowania na: sorbet banan- truskawka

Do dużej szklanki wlewamy pół szklanki soku bananowego. Do blendera wsypujemy truskawki, lód, dolewamy sok truskawkowy. Blendujemy, konsystencja musi być gęsta, w razie czego dosypujemy lodu żeby zagęścic, lub soku żeby rozrzedzić. Do przygotowanej szklanki z sokiem wlewamy sorbet z blendera. Robimy to po ściance lub przy pomocy łyżki przyłożonej dościanki. Na wierzchu musi utworzyć się osobna warstwa sorbetu, poniżej warstwa soku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak