Sposób przygotowania

Parzę kawę za pomocą ekspresu lub po prostu zalewając gorącą wodą. Po zaparzeniu się kawy odlewam część znad fusów do przeźroczystej szklanki, wlewam do każdej 2 łyżki whisky i mieszam.
Gdy kawa przestanie wirować po mieszaniu wlewam do każdej szklanki łyżkę mleka skondensowanego słodzonego. Należy to robić bardzo ostrożnie, by mleko nie wymieszało się z napojem.

Podaję na gorąco. Taki napój świetnie rozgrzewa, nie potrzebuje dodatkowego cukru (jest wystarczająco słodki) i dodatkowo pobudza dzięki kofeinie.

Komentarze

  • 2
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    ale bym się napiła.. smaczne:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    elaa

    fajny
  • 0
    original
    Opublikowano

    M. Monroe

    ciekawy dostarczyciel mocy!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !