Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantny sos śliwkowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śliwki suszone 20 dag
wywar warzywny 200 ml
czosnek ząbki 1
kolendra 1 szczypta
Chili pieprz cayenne mielone Prymat 1/2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantny sos śliwkowy

Śliwki kroimy w paski. Zalewamy wywarem warzywnym i gotujemy do miękkości. W międzyczasie do gotujących się śliwek dodajemy pokrojoną papryczkę chili. Gdy śliwki będą miękkie wywar miksujemy blenderem. Na koniec dodajemy pokrojony czosnek i gotujemy do uzyskania pożądanej gęstości. Przed spożyciem posypujemy posiekaną kolendrą.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grażyna13 09.05.2012 10:01
Pycha, moje smaki :)
BernadettaP 12.12.2011 07:28
rewelacyjny przepis :)
smakowita 09.12.2011 21:21
bardzo smaczny sosik
MAR3STA 09.12.2011 19:04
fajny pomysł
Agnieszka_B 09.12.2011 09:38
Już stęskniłam się za chili w Twoich przepisach:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak