Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grzyby z patelni z kurczakiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka podwójna
pieczarki 0,5 kg
cebula dymka ze szczypiorkiem 1 szt
parmezan starty 20 g
olej 4 łyżki
mleko 80 ml
bulion warzywny 80 ml
ryż 125 g
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Grzyby z patelni z kurczakiem

Mięso umyć i osuszyć.. Grzyby oczyścić, pokroić na plastry. Dymkę oczyścić, pokroić w krążki. Na patelni rozgrzać olej. Dodać mięso, smażyć z każdej strony po 5 min. Przyprawić solą i pieprzem, wyjąć. Na tłuszczu po smażeniu mięsa poddusić grzyby. Wlać mleko i bulion, doprowadzić do wrzenia i gotować, aż nieco płynu wyparuje. Ryż ugotować, odcedzić. Sos grzybowy przyprawić solą i pieprzem. Na talerze wyłożyć ryż, polać sosem, dodać mięso pokrojone w plastry. Posypać parmezanem i grubo zmielonym pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 12.06.2013 07:31
Grzybowe danie... brzmi super :)
krokodyl 30.06.2012 11:13
super
koala 24.05.2012 23:19
rewelacyjne danie
Renata16 21.04.2012 14:57
pyszności
Krystyna32 14.12.2011 21:00
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak