Sposób przygotowania

Mięso umyć i osuszyć.. Grzyby oczyścić, pokroić na plastry. Dymkę oczyścić, pokroić w krążki. Na patelni rozgrzać olej. Dodać mięso, smażyć z każdej strony po 5 min. Przyprawić solą i pieprzem, wyjąć. Na tłuszczu po smażeniu mięsa poddusić grzyby. Wlać mleko i bulion, doprowadzić do wrzenia i gotować, aż nieco płynu wyparuje. Ryż ugotować, odcedzić. Sos grzybowy przyprawić solą i pieprzem. Na talerze wyłożyć ryż, polać sosem, dodać mięso pokrojone w plastry. Posypać parmezanem i grubo zmielonym pieprzem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    extra
  • 2
    original
    Opublikowano

    Renata16

    pyszności
  • 1
    original
    Opublikowano

    koala

    rewelacyjne danie
  • 0
    original
    Opublikowano

    krokodyl

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    fotoviderek

    Grzybowe danie... brzmi super :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !