Sposób przygotowania

Kurki dokładnie myjemy, najlepiej je przedtem namoczyć (ok. 15 min). W międzyczasie kroimy marchewkę, najpierw wzdłuż na pół i następnie na cienkie \"półplasterki\". Na patelni rozpuszczamy masło około 1 łyżki, oczywiście to już kwestia gustu. Kurki i marchewkę wrzucamy na patelnię i dusimy na średnim ogniu pod przykryciem aż grzyby stracą trochę wody. Wtedy przykręcamy gaz i gotujemy około 25 minut. Następnie dokładamy pokrojoną w piórka cebulę oraz \"półplasterki\" kiełbasy i smażymy około 15 minut. Na koniec dokładamy śmietanę i przyprawiamy. Dobrze jest jeszcze poddusić potrawę przez kilka minut po dodaniu śmietany aby składniki dobrze się połączyły.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !