Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KLASYCZNY ŚLEDŹ W OLEJU P.G.

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

matiasy 4-5 sztuka
mleko 1 szklanka
cebula 2-3 sztuka
olej
Liść laurowy suszony Prymat 5-6 sztuka
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 7 sztuka
Ziele angielskie całe Prymat 8-10 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: KLASYCZNY ŚLEDŹ W OLEJU P.G.

Matiasy wypłukać pod zimną wodą.Zamoczyć w mleku na ok pół godziny. W tym czasie poszatkować cebulkę.Śledzie wyjąć z mleka ( ja odcedzam),poczekać aż mleko odcieknie. Pokroić na 3 - 4 cm paski. Układać w szklanym naczyniu kolejno: poszatkowaną cebulę,śledzie, ziarenka ziela i pieprzu, liście laurowe.Ja używam na jedną warstwę po 3 ziarenka przypraw i 2 liście. Zalać olejem.Kłaść kolejną i kolejną warstwę,aż skończą nam się produkty:).Włożyć na dobę do lodówki.Osobiście jeszcze przykrywam,aby zapaszek nie roznosił się po lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MC_S 21.01.2015 10:04
bajera, coś pysznego
Reda 23.12.2011 00:32
mniam mniam i jeszcze raz mniam! superowo to zrobiłaś!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak